Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-02@20:16:28 GMT

ایرانی‌ها در حج چقدر قربانی کردند؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۵۵۴۸

مسؤول اجرایی طرح قربانی در حج ۱۴۰۱ خبر داد: «بیش از ۳۸ هزار رأس دام در حج امسال از سوی زائران ایرانی قربانی شده است.» به روال هر سال، گوشت‌های قربانی حج از سوی بانک توسعه اسلامی بین کشورهای فقیر توزیع می‌شود. ناطقان: از بین ۳۹ هزار و ۶۰۰ نفر زائر ایرانی که در حج شرکت کرده‌اند برای بیش از ۳۸ هزار حاجی، دام قربانی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته عبدالعظیم رضانیا، مسؤول اجرایی طرح قربانی در حج امسال، قربانی توسط ۳۷ ذابح از ۱۶ استان به همراه ۲۳ سه نفر عضو ستادی با رعایت جوانب شرعی انجام شده است.

مسؤول اجرایی طرح قربانی در حج همچنین گفت که هر ذابح در روز عید قربان حدود یک هزار رأس قربانی را ذبح کرده است.

رضانیا اضافه کرد که جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که با همکاری بانک توسعه اسلامی وارد طرح متمرکز قربانی شد و تنها کشوری است که سالن اختصاصی برای ذبح دارد و امر قربانی توسط ذابحین ایرانی انجام می‌شود و یک پزشک هم در جمع ذابحین برای انجام امور درمانی حضور دارد.

قربانی و ذبح دام در حج زیر نظر بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود، روال مصرف و توزیع گوشت‌های قربانی شده نیز طبق توضیح این بانک بر این است که «توزیع گوشت‌های قربانی‌شده پس از معاینه از همان روز عید (قربان) شروع می‌شود. بخشی از گوشت‌های قربانی‌شده به حاجی‌ها و فقیران حاضر در منا داده می‌شود و باقی گوشت‌ها هم از راه‌های دریایی و زمینی به کشورهایی فرستاده می‌شود.»

ایران در حج ۹۸ از عربستان خواست که گوشت‌های ذبح شده را به کشور برگرداند. این موضوع از سوی نماینده وقت ولی فقیه در امور حج پیگیری می‌شد. پیشنهاد این بود که گوشت‌های مربوط به قربانی زائران ایرانی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی در داخل ایران توزیع شود.

در همان سال اما رییس وقت سازمان حج و زیارت پس از مذاکره و توافق با عربستان، اعلام کرد که انتقال گوشت‌ها به ایران از راه هوایی مقرون به‌صرفه نبوده و کشتی مجهز به یخچال مناسب هم وجود ندارد و به همین دلیل، انتقال گوشت‌های قربانی حجاج به ایران منتفی شد.

گوشت‌های قربانی حج هر سال زیر نظر بانک توسعه اسلامی بین کشورهای محروم توزیع می‌شود، کشورهای چون افغانستان، پاکستان، مالی، نیجر، سودان، سنگال، جیبوتی، سومالی، کنیا، دارالسلام، تانزانیا، کومور، موزامبیک، بنگلادش، موریتانی، گینه، سیرالئون، آلبانی و بوسنی. بانک توسعه اسلامی چند سال پیش یک بار گفته بود که بخشی از گوشت‌های قربانی حج به ایران هم می‌رسد، اما مقامات حج ایران آن را تکذیب کردند و گفتند ایران سال‌هاست پیگیر انتقال گوشت‌های ذبح‌شده توسط زائران ایرانی به کشور بوده، اما تا امروز این اتفاق رخ نداده است. منبع: عصر ایران برچسب ها: ایرانی ها ، حج ، قربانی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ایرانی ها حج قربانی گوشت های قربانی حج بانک توسعه اسلامی قربانی شده گوشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۵۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد

  احسان خاندوزی با بیان جزئیاتی در این زمینه افزود: قرار شد بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند و جمع‌بندی اقتصادی مناسبی در حوزه اقتصاد کلان دارند، تأمین شود و در نتیجه بتوانیم شاهد این باشیم که در سال آینده بانک توسعه اسلامی برای نخستین‌بار از روش‌های تأمین مالی ترجیحی هم به‌عنوان یک پنجره تشویقی و ترجیحی استفاده کند.وزیر اقتصاد در توضیح بیشتر تأمین مالی ترجیحی متذکر شد: یکی از روش‌های بانک‌های توسعه بین‌المللی و چندجانبه، برای کمک ویژه به پروژه‌های خاصی که مورد تأکید بانک است یا نیازهای ویژه‌تری دارند، استفاده‌ از ظرفیت پنجره ترجیحی است؛ البته با نرخ‌های ترجیحی برای آن پروژه‌های مورد تأیید بانک که این شرایط تا‌به‌امروز در بانک توسعه اسلامی وجود نداشت اما امسال این پیشنهاد ارائه شد و اکثریت اعضا نیز با این پیشنهاد موافق هستند.وی ادامه داد: ما در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی، هم موافقت خودمان با این پنجره را اعلام کرده بودیم و هم شرایطی را در ارتباط با مسأله تأمین مالی پیشنهاد داده بودیم؛ این‌که چه بخش‌هایی، بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی، پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی محسوب می‌شوند تا بتوان در زمینه‌های مختلف از پنجره تأمین مالی ترجیحی استفاده کرد؟ که این امر با استقبال ۵۷ کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه شد. وزیر اقتصاد کشورمان در پنجاهمین نشست مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی پیشنهاد کرد که سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه راه‌حل‌های فین‌تک (فناوری مالی)، تأمین مالی اسلامی برای بهبود دسترسی به خدمات مالی و دستیابی به بستری برای تسهیل مبادلات مالی بین کشورهای اسلامی به‌دلیل مزایای زیاد آن به‌صورت جدی مورد توجه بانک قرار گیرد. وی ادامه داد: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیشرو در امت اسلامی قادر خواهد بود نقشی اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش برای همکاری با بانک و کشورهای عضو را اعلام می‌دارد.

دیدار وزرای اقتصاد ایران و عمان
در دیدار سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان باسیداحسان خاندوزی،وزیر اقتصاد ایران هر دو کشور بر تجدید تفاهمنامه‌های مشترک گمرکی و سرمایه‌گذاری بین دو کشور تأکید کردند و قرار شد لیستی از سرمایه‌گذاران کشور عمان که به ورود به بازار ایران علاقه‌مندند، تهیه و به تهران ارسال شود. همچنین قرار شد در اولین فرصت، کمیته مشترک و دوجانبه هر دو کشور در موضوعات تکنیکی همکاری‌ها تشکیل و در اولین سفر وزیر اقتصاد ایران به مسقط، این مسأله نیز نهایی شود. در ادامه سعیدبن محمد الصقری، وزیر اقتصاد عمان نیز با ابراز رضایت از علاقه‌مندی کشورش نسبت به تحکیم رابطه با ایران، بر تسریع عملیاتی و اجرایی‌شدن تفاهمنامه‌های بین دو کشور تأکید کرد. چندی پیش در سفر سلطان عمان به ایران یک توافق‌نامه حوزه سرمایه‌گذاری به‌عنوان کمیته مشترک سرمایه‌گذاری بین دو کشور به امضا رسید و هر دو کشور برای حمایت از سرمایه‌گذاری به توافق رسیدند که پس از طی مراحلی در مجلس عمان به امضای دو طرف نیز رسید.

دیگر خبرها

  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در سیشل
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از سیشل
  • آزادی ۵ صیاد ایرانی از جمهوری سیشل
  • نقش۳۰۶هزارمیلیاردریالی بانک کشاورزی در تامین گوشت سبد غذایی
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل
  • نماد غذای ایرانی به خوشمزگی قورمه‌سبزی!
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • برخی به دنبال تضعیف دستاوردهای مدیریت شهری هستند
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟